Dokter Gereedschap

GRATIS VERZENDEN Bij orders boven €40,-

Vandaag verzonden

SAME DAY DELIVERY

Afkortzaag

Je bent op zoek naar een afkortzaag of verstekzaag om verschillende materialen af te korten. Je vraagt je direct af: hoe, wat en waar? Afkortzagen worden gebruikt om verschillende materialen op een bepaalde manier af te zagen. Dat kan zijn in verstek of in een specifieke hoek. Dit gebeurd veelal bij laminaat of balken, maar kan ook nog voor allerlei andere materialen gebruikt worden. We proberen je mee te nemen in waar je op moet letten, welke merken er interessant zijn en hoe het prijstechnisch zit. 

Welke topmerken zijn er?

Metabo Afkortzaag

Deze Metabo afkortzaag is compact en niet zwaar. Ideaal voor mobiel gebruik als je telkens op en neer moet of hem altijd bij de hand wilt hebben. Daarnaast zit er ook een laser op die ervoor zorgt waar je precies gaat zagen. Zo voorkom je fouten. Een geïntegreerde werklamp en beveiliging zitten er ook allemaal op. Dit zorgt er dus eigenlijk voor dat deze afkortzaag van Metabo zeer geschikt is voor thuis. Voor rommel hoef je ook niet bang te zijn want er zit een stofzak. 

Met alle bovenstaande mogelijkheden zou je niet denken dat deze maar €133,09 kost. De verzending is gratis, en besteld voor 22:00 is zelfs vandaag nog verzonden. Allemaal plussen voor deze Metabo Afkortzaag. 

DeWalt Afkortzaag

DeWalt afkortzaag met 216 mm zaagblad. Een klassiek ontwerp en is ideaal voor hedendaags gebruik. Deze DeWalt heeft uitstekende zaagprestaties en zorgt altijd voor een accurate zaaglijn. Meermaals ook getest en daarom lichten wij hem ook hier uit. Je hebt de totale controle en het zagen met deze afkortzaag zal haast automatisch gaan. Voor zowel de kleine als de grote stukken die gezaagd moeten worden is hij geschikt. 

De vooringestelde vaste verstekhoeken zijn 15, 22,5, 30 45 en 90 graden. Ook deze kun je vandaag nog voor 22:00u bestellen. Deze wordt dan vandaag nog verzonden zodat we je niet te lang hoeven laten wachten om aan de slag te gaan. 

Bosch Afkortzaag

Bij de Bosch afkortzaag is precisie en veelzijdigheid verzekerd. Dit product gaat net even een stap verder en is ideaal voor de meubelmaker of timmerman. Verschillende mogelijkheden om het toerental aan te passen om secuur en netjes te werk te gaan. Bij deze Bosch afkortzaag is ook een softstart mogelijk. Dit houdt in dat niet direct bij het aanzetten hij op z’n max zit, maar langzaam aan op gang komt. Dit is qua veiligheid erg belangrijk. Er is ook een stofafzuiging aanwezig op dit model. Zo zorg je ervoor dat de werkplek schoon blijft en je netjes kan blijven werken. Niets is zo irritant als je werkplek vies is en je niet ziet wat je aan het doen bent. 

Genoeg reden om eens wat dieper in dit model te duiken. Bekijk daarom dus snel dit Bosch model.

Onze top 3 afkortzagen

Metabo afkortzaag

Metabo KS 216 M Afkortzaag – 1350W

0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
1350W
Diameter zaagblad
216 mm
Gewicht
9 kg
Bosch Afkortzaag

Bosch Blauw GCM 8 SDE Afkortzaag – 1600W

0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
1600W
Diameter zaagblad
216 mm
Gewicht
18,5 kg
DeWalt afkortzaag

DeWalt DWS777 Afkortzaag – 1800W

0 0
Prijs

Technische gegevens

Vermogen
1800W
Diameter zaagblad
216
Gewicht
14 kg

Professionele afkortzaag nodig?

Makita afkortzaag

Dan zou onze keuze uitgaan naar de Makita afkortzaag. Deze afkortzaag is zeer uitgebreid met een enorm hoge nauwkeurigheid. Ook hier zit een laserlijn op zodat je precies weet en ziet waar je zaagt. Dit zorgt voor de optimale precisie voor jouw werk. Door de nastelbaarheid blijf je nauwkeurig werken. Je kunt tussentijds ook nog eens bijsturen en ervoor zorgen dat je product er perfect uit komt te zien. Daarnaast zit er niet zomaar een stofafzuiging op. Met twee stofpoorten is deze als beste beoordeeld door TNO. 

Diameter zaagblad van 305 mm, asgat zaagblad 30 mm en een gewicht van 29,5 kg. Meer specificaties kun je bij het product zelf zien. Maar het moge duidelijk zijn dat deze afkortzaag tot onze favorieten valt. Echt voor de professional.

Waar op letten bij aanschaf van een afkortzaag?

Laat we voorop stellen dat de afkortzaag de ideale machine is voor het snel zagen van planken, balken en plinten. Het in verstekzagen zowel horizontaal als verticaal is peanuts. Allemaal leuk en aardig, maar dan is er nog steeds een gigantisch aanbod. Wij hebben opgesomd waar op te letten en waar je je keuze het beste vanaf kan laten hangen. 

De diameter van het zaagblad

De maximale zaaghoogte wordt bepaald door de diameter van het zaagblad. Hoe groter het blad, hoe groter het te zagen oppervlak is. Het is dus belangrijk om wel al te weten waar je de afkortzaag voor wilt gaan gebruiken. Dit is namelijk van invloed op het type wat je wilt aanschaffen. Er zijn filter mogelijkheden bij de producten, dus zo kun je direct de juiste opties in kaart brengen. 

Een goede motor is belangrijk

Wat is het vermogen van een afkortzaag? En welke kies ik? Net zoals bij de vorige vraag is het belangrijk om te weten voor welke type producten je de afkortzaag wilt gaan gebruiken. Ga je professioneel te werk dan heb je een krachtigere motor nodig van wel 2000W. Voor het gebruik van thuis volstaat gemiddeld een motor van rond de 1400W. 

Zagen in verstek? Hoe, wat, waar?

Er kan zowel horizontaal als verticaal in verstek gezaagd worden. De meeste afkortzagen kunnen zit, maar het is wel goed om het per product te checken. Je zult zien dat horizontaal minder vaak wordt gebruikt, dus mocht dit essentieel voor je zijn is het verstandig om dit goed te bekijken. Bij de verticale mogelijkheid kun je gemakkelijk het zaagblad kantelen in een hoek. Je bepaald zo de juiste scherpe hoek. 

Telescopisch afkortzaag of niet?

De meeste zijn tegenwoordig telescopisch. Dit betekent dat je de zaag naar je toe kan trekken. Het voordeel hiervan is dat je vele bredere planken en/of balken kan zagen. Per merk en model kan hier nog verschil in zitten, dus ook hier adviseer ik je de specificaties goed door te nemen. Een telescopische afkortzaag neemt nogal wat ruimte in beslag, dus bekijk ook goed welke grootte geschikt is voor je. Het zou zonde zijn als je deze geleverd krijgt en bijvoorbeeld niet in de schuur of garage past waar je werkbank staat. 

De laser

Dit is de uitvinding. Waar voorheen je met een potlood een streep zette en ook nog weleens niet uitkwam of het opnieuw moest doen is dat nu grotendeels voorbij. Ik zeg niet dat je met een laser alles 100% goed doet, maar het maakt het wel gemakkelijker. De laser geeft precies aan waar je zaag neerkomt en waar je heen zaagt. Kans van slag vele malen groter en efficiënter. 

Het onderstel

Heb ik dit nodig? Dat is helemaal afhankelijk van de locatie waar je de afkortzaag wilt gaan gebruiken. Staat deze in je garage of schuur en heb je een werkbank? Dan is het wellicht niet nodig en kun je hem daarop kwijt. Het onderstel is wel handig op locatie en is ook nog eens verstelbaar. Zo kun je op iedere mogelijke hoogte werken. Daarnaast zitten er regelmatig ook wieltjes onder waardoor deze makkelijk is te verplaatsen. 

Overzicht merken afkortzaag

Waar we je eerder lieten zien welke topmerken en types er zijn. Willen we je nu voorzien van de verschillende merken afkortzagen. Merken die bekend staan om hun kwaliteit en veelzijdigheid. We sommen ze hier voor je op:

Je vraagt je af waarom er Bosch Blauw en Groen beschikbaar is? Het verschil zit hem in de professionaliteit. Bosch Groen is meer voor de doe-het-zelver en de Blauwe lijn voor de professional. De Blauwe variant hebben vaak ook een koolborstelloze motor en zijn beveiligd tegen oververhitting en overbelasting. Dat geeft je dus alle ruimte om niet gestoord te worden om hem op te laden of iets dergelijks.

Het assortiment Bosch Blauw afkortzaag bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

Nog een belangrijk verschil is het vermogen. Bosch Groen maakt gebruik van accu’s met een amperage van 1,5 tot 2,5 Ah. Die leveren genoeg stroom om de meeste klussen te klaren voordat ze weer in de lader moeten. De keuze Bosch Blauw zijn vele malen groter dan de groene. Vandaar dat je ook hier zal zien dat Blauw wellicht meer past als je handig bent. 

Het assortiment Bosch Groen afkortzaag bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

DeWalt is een van de bekendste merken. Je hebt ze vast en zeker ergens zien of weleens in je handen gehad. Ze hebben een goede naam als ontwerper, ontwikkelaar en producten van duurzame en professionele machines opgebouwd. Dat is dus precies waarom ze zo bekend zijn. De kwaliteit is enorm en staat hoog in het vaandel. Zo ook de afkortzaag. We hebben voor je minimaal 20 verschillende voor je op een rijtje gezet. Keuze mogelijkheden met of zonder onderstel, laag geprijsd, snel leverbaar en ga zo maar door. Ik stel voor dat je zelf gaat zien welke mogelijkheden er zijn. 

Het assortiment DeWalt afkortzaag bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

De Evolution afkortzaag heeft een welverdiende reputatie gevestigd en wordt wereldwijd erkend als marktleider. Evolution staat ook bekend op zijn multi-purpose zagen. Dit zijn de machines en zaagbladen die eenvoudig zonder problemen door hout, aluminium en staal kunnen zagen. We hebben ook hier alles weer op een rijtje gezet voor je. 

Het assortiment Evolution afkortzaag bekijk je op Toolmax.

De Femi afkortzaag is specialist in Italië. Alle producten zijn daar ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd. Dit doen ze speciaal voor de professionals over de hele wereld. Alle producten zijn zorgvuldig getest en door iedereen te gebruiken. Prijs/technisch ook interessant omdat de kwaliteit goed is, maar ze niet in het hoge segment qua prijs vallen. Een mooie kans dus om een Femi afkortzaag te proberen. 

Het assortiment Femi afkortzaag bekijk je op Toolmax.

Festool heeft de dagelijkse werkzaamheden gemakkelijker gemaakt. Ze staan voor kwalitatief elektrisch- en perslucht gereedschap, verbruiksmaterialen en accessoires. Daar valt ook de afkortzaag onder. Op de site van Gereedschapcentrum.nl hebben we de 10 toppers voor je geselecteerd. Varierend qua prijs, maar de kwaliteit bij allemaal is uitstekend. Het is ook het merk wat we eerder op deze pagina hebben uitgelicht. En dat doen we niet voor niets.

Het assortiment Festool afkortzaag bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

De naam zegt het al: Japans. Hikoki levert een ruim assortiment aan afkortzagen. Gewicht varierend van 10 t/m 14,9 kg, geschikt voor metaal, van 1100 – 1199 watt en nog veel meer. Zomaar een greep uit de specificaties die de Hikoki afkortzaag heeft. Ook hier hebben we de toppers weer voor je op een rijtje gezet. 

Het assortiment Hikoki afkortzaag bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

Huvema richt zich vooral op de metaalsector. Zoals je kunt zien bestaat het grootste aanbod bij Toolmax uit metaalafkortzaag. Prijs/technisch ook scherp in de markt. We hebben er een 10-tal voor je geselecteerd. Alle afkortzagen van Huvema zijn snel leverbaar. Vaak is het vandaag bestellen ook vandaag verzenden. Zo laat Huvema je niet te lang wachten om aan de slag te gaan met je droomproject.

Het assortiment Huvema afkortzaag bekijk je op Toolmax.

Wie kent Makita nu niet? Wij hebben echt alles van Makita en zo ook de afkortzaag. Regelmatig overigens ook leuke aanbiedingen omdat Toolmax officieel partner is van Makita. Een win-win situatie zou je zeggen. Met het ruim 25 verschillende afkortzagen is het ook een van de grootste aanbieders op de site. Voor nog geen €200 snel aan de slag of wil je toch wat professionelere? De afkortzaag van Makita is er in alle verschillende opties. 

Het assortiment Makita afkortzaag bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

Het aanbod afkortzagen in Metabo is het grootst op de site. Meer dan 30 verschillende soorten vind je er. Keuze genoeg, maar vooral ook belangrijk om op voorhand te weten wat je zoekt. Vermogens van 1300 t/m 2299 watt zijn mogelijk, maar ook een afkortzaag van meer dan 30 kg en een zaagblad in verschillende diameters. Kortom keuze genoeg, maar vooral goed om te weten wat je zoekt. Hopelijk hebben we je op deze pagina op weg geholpen. 

Het assortiment Metabo afkortzaag bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

Afkortzaag van Milwaukee is afkomstig uit Amerika. Daar worden deze hoogwaardige afkortzagen gemaakt. De professional, daar is waar men op wilt focussen. Van daadwerkelijk de zaag tot aan de onderstellen. Je kunt hem helemaal zelf samenstellen. De keuze is ook hier reuze, maar kijk vooral naar wat je nodig hebt.

Het assortiment Milwuakee afkortzaag bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

De grote onbekende in dit rijtje: Ryobi. Alhoewel men ze nog niet goed kent zijn de producten van professionele kwaliteit. De Ryobi afkortzaag doet niet onder voor de andere topmerken. Qua prijs valt deze ook in het lagere segment waardoor je voor een goede prijs aan de slag kunt. Voor €163 heb je al een afkortzaag in huis. 

Het assortiment Ryobi afkortzaag bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

De Duitse leverancier van de afkortzagen. Ook deze leverancier zal niet bekend zijn bij iedereen. We hebben hier dan ook een 5 a 6-tal afkortzagen op een rijtje gezet voor je. Kijk vooral naar wat je nodig hebt en de mogelijkheden. Vanuit daar kun je de beste keuze maken. 

Het assortiment Scheppach afkortzaag bekijk je op Gereedschapcentrum.nl.

Dokter Gereedschap gaat een stap verder. Wij proberen je te helpen bij jouw keuzes. Goed gereedschap is het halve werk.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van onze laatste nieuwtjes? Schrijf je dan nu in.

Copyright © 2021 | Alle rechten voorbehouden